085-0657294
 • Allround Bouwbedrijf
 • Loodgieterswerk
 • Dakbedekking
 • Sinds 1948!
 • Deskundige oplossingen
 • Vrijblijvende offerte

Welke soort dakbedekking past bij een plat dak?

  Ontvang een vrijblijvende offerte binnen 24 uur!


  *verplichte velden

  De knoop is doorgehakt. Je hebt besloten om eindelijk iets aan het dak te doen. Voordat je begint met het aanvragen van offertes is het handig om te bedenken wat je precies wilt. Zo zijn er verschillende soorten dakbedekking met ieder hun eigen voor en nadelen. Belangrijk hierbij is om te kijken wat voor een soort dak je hebt. Voor platte daken kunnen andere materialen gebruikt worden dan voor hellende daken.

  Platte daken

  Een platdak heeft meer last van de verschillende weerselementen dan een hellend dak. Denk bijvoorbeeld aan een grote regenbui waarbij het water blijft liggen, uw dak moet hier natuurlijk wel tegen bestand zijn. Mede hierdoor is de levensduur van een plat dak vaak korter dan een die van een hellend dak. Om zoveel mogelijk plezier te hebben van uw nieuw dak raden wij deze milieuvriendelijke materialen aan:

  1. Bitumen
  2. PVC
  3. EPDM
  4. Groendak

  Bitumen

  Bitumen wordt ook wel roofing of dakleer genoemd. Het is al jaren de meest toegepaste dakbedekking voor platte daken. Het materiaal is zeer duurzaam en gemakkelijk te plaatsen. Als u kiest voor Bitumen is uw dak voor de komende 25 jaar weer bestendig tegen de Hollandse weersinvloeden.

  PVC

  PVC is een kunststof dakbedekking vergelijkbaar met bitumen. Het grote verschil is dat PVC ook in een witte variant dakbedekking beschikbaar is. Dit heeft als voordeel dat het materiaal beter bestand is tegen de steeds hoger wordende Nederlandse temperaturen. Met gevolg dat dat u uw huis beter koel houdt in de zomermaanden.

  EPDM

  EPDM is een nieuwe maar zeer duurzame soort van dakbedekking. De aanschafprijs ligt vaak hoger dan voorgaande opties maar gezien de zeer lange levensduur is het op termijn een zeer voordeling investering. Het materiaal heeft maar één belangrijk nadeel, het is namelijk slecht bestand tegen chloor. Daardoor is EPDM ongeschikt voor huishoudens met een zwembad in de tuin.

   

  Ontvang een vrijblijvende prijsopgave