Blijft er na het het draaien van het afwasprogramma nog een laagje water achter in uw vaatwasser? Dan is de kans groot dat u te maken heeft met een verstopping. Dit kan verschillende oorzaken hebben. In deze blog zetten wij de meest voorkomende redenen voor een verstopte vaatwasser voor u op een rij.
Restafval in uw vaatwasser
Het is van belang dat u regelmatig de filters van uw vaatwasser reinigt. Na het draaien van het spoelprogramma blijven hier vaak etensresten in zitten. Als deze maar lang genoeg kunnen ophopen dan is de kans groot op een verstopte vaatwasser. De filter vind u vaak op de bodem van de vaatwasser. Het kan noodzakelijk zijn om eerst een dop los te draaien, hieronder bevind zich de filter.
De afvoerpomp zit verstopt
Vaak wordt een vaatwasser aangesloten op een al bestaande afvoer. Dit is meestal geen probleem maar controleer van te voren of deze afvoer goed doorloopt. Als deze al lastig leeg loopt dan is de kans groter dat de vaatwasser niet al het water kwijt kan wat zorgt voor een laag water in uw vaatwasmachine. Als de afvoerpomp bijna dicht zit kan het raadzaam zijn om een professional in te schakelen voor het ontstoppen.
De afvoerslang zit verstopt
De afvoerslag zit meestal aan de achterkant van je vaatwasser. Het zorgt ervoor dat al het water uit de vaatwasser naar de afvoerpomp wordt gebracht. Een veelvoorkomend probleem is dat door het verschuiven/verplaatsen van de vaatwasser er een kink in de afvoerslang komt. Dit kan op den duur voor grote problemen zorgen. Het water kan dan niet goed weglopen waardoor er steeds meer etensresten in de slang achterblijven. Na verloop van tijd zorgt dit voor een verstopping waardoor er een laag water zal achterblijven in uw vaatwasser.
Al deze klachten zijn relatief simpel te verhelpen. Een professional heeft dit vaak binnen enkele minuten verholpen. Mocht u het liever zelf proberen wees dan wel voorzichtig. Als er iets kapot gaat is het vaak meer werk om te repareren dan dit in het eerste geval zou zijn.