085-0657294
 • Allround Bouwbedrijf
 • Loodgieterswerk
 • Dakbedekking
 • Sinds 1948!
 • Deskundige oplossingen
 • Vrijblijvende offerte

Beter voor het milieu: het dak isoleren

  Ontvang een vrijblijvende offerte binnen 24 uur!


  *verplichte velden

  De winter komt er weer aan en nu de eerste kou door het land trekt merk je dat het in huis meer tocht dan verwacht. Dan is het misschien toch slim om je dak beter te isoleren. Daardoor houdt je de warmte beter vast in huis, bespaar je energie kosten en het is ook beter voor het milieu. Om je hierbij te helpen zetten wij een aantal belangrijke punten voor dak isolatie voor je op een rij.

  Plat dak of schuin dak isoleren

  Hert plan voor aanpak verschilt aanzienlijk of je een plat of schuin dak hebt. Het is natuurlijk snel te zien over wat voor een dak  je huis beschikt. Een hellend dak is vaak makkelijker te isoleren. Als je twijfelt aan je eigen vakkundigheid dan is het dak isoleren misschien niet het juiste moment om dit uit te gaan testen. Bij twijfel raden wij aan om een offerte aan te vragen bij professionals. Je wilt niet tijdens de winter met een gat in je dak zitten.

  Dak isolatie verbeteren

  Bekijk goed wat voor een materialen er nu gebruikt worden voor de isolatie van je dak. Als deze bijvoorbeeld bestaat uit schapenwol dan raden wij aan om de hele isolatie te verwijderen en opnieuw te beginnen. Schapenwol heeft namelijk een hoge CO2 uitstoot en is daardoor niet geschikt als dak isolatie.  Als je glaswol of steenwol wilt verwijderen of aanbrengen als dak isolatie dan is het van groot belang dat je goede beschermende kleding draagt. Anders kan je jezelf ernstig verwonden.

  Kies het juiste isolatiemateriaal

  Het is van belang dat je het juiste materiaal kiest. Zoals hierboven beschreven zijn sommige materialen slecht voor het milieu en anderen brengen weer gezondheidsrisico’s met zich mee bij het aanbrengen. Lees je daarom goed in over de verschillende soorten isolatiematerialen. Hierdoor kan je zelf een weloverwogen keus maken welke goed is voor je dak, je energierekening en voor het milieu.

   

   

  Ontvang een vrijblijvende prijsopgave